Crisisbeheersing toont de prestaties en flexibiliteit van Europese leveranciers

Crisisbeheersing toont de prestaties en flexibiliteit van Europese leveranciers Door: Eurocircuits N.V.

Het zo goed mogelijk beheersen, helpen en communiceren van de dagelijkse gang van zaken is het credo van Eurocircuits. De groep van bedrijven vervaardigt printplaten voor ademhalingstoestellen in België en Nederland, en levert hardwareontwikkelaars prototypes van printplaten en geassembleerde assemblages zonder enige beperking.

"Geen berg is ons te hoog om de huidige crisis het hoofd te bieden", legt Managing Partner Dirk Stans uit. "Het beschermen van de gezondheid en veiligheid van alle werknemers is onze topprioriteit, en toch kunnen onze klanten 100 procent op ons vertrouwen", vervolgt Stans.

"We zijn open en staan ​​​​klaar om te helpen", heeft Eurocircuits aan haar klanten laten weten. De reactie was geweldig en een mooi emotioneel gebaar naar het hele team, dat sinds eind januari tot aan de limiet werkt. Toen eind januari grote delen van China werden gesloten als gevolg van het coronavirus, schoot de orderontvangst bij Eurocircuits omhoog. In februari bereikten de binnenkomende orders tot 150 procent van de dagelijkse productiecapaciteit. Er werden meer dan 34.000 bestellingen voor printplaten gedaam, 20 procent meer bestellingen dan in hetzelfde kwartaal van 2019. We zien de coronacrisis als een kans om te laten zien hoe efficiënt en flexibel de Europese elektronica-industrie is en hoe belangrijk binnenlandse leveranciers zijn voor onze samenleving", Dirk Stans, Managing Partner bij Eurocircuits

De ordersituatie is sinds midden maart weer normaal, maar de bijzondere situatie blijft het team uitdagen. "We nemen naast de dagelijkse gang van zaken veel tijd om met onze klanten te communiceren en te laten zien dat we er voor hen zijn", benadrukt Stans. De tools van Eurocircuits voor ontwerpverificatie, prijsberekening en bestelling zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

In de standaard levertijden is er niets veranderd: kale printplaten binnen 3 werkdagen voor prototypes en 5 werkdagen voor alle andere printplaten. Ontwikkelaars ontvangen PCB's die volledig zijn gevuld met componenten voor prototypes tot 4 lagen en 5 stuks binnen 6 werkdagen en binnen 10 werkdagen voor alle andere services. Er kunnen vertragingen optreden in de bezorging, omdat de koeriersdiensten niet overal probleemloos kunnen leveren. Eurocuircuits zorgt voor een dagelijkse update op de website.

We zien de coronacrisis als een kans om te laten zien hoe efficiënt en flexibel de Europese elektronica-industrie is en hoe belangrijk binnenlandse leveranciers zijn voor onze samenleving", legt de Managing Partner uit. Veel ontwikkelaars die thuiswerken, zijn afgesneden van normale dagelijkse interacties en het gemak waarmee ze gewoonlijk oplossingen en diensten vinden voor productontwikkeling.

"We zien de coronacrisis als een kans om te laten zien hoe efficiënt en flexibel de Europese elektronica-industrie is en hoe belangrijk binnenlandse leveranciers zijn voor onze samenleving", zegt Dirk Stans, Managing Partner bij Eurocircuits.

Over Eurocircuits: De Eurocircuits-bedrijvengroep met 420 medewerkers is het beste adres voor hardware-ontwikkelaars die op zoek zijn naar een betrouwbare fabrikant voor Prototype & Small Series, PCB's en Assembly Services in Europa.

Contact: Eurocircuits