Customer case : Samenwerking Telerex en OTS; ruim 10 jaar gecombineerde ervaring op thermisch gebied

Customer case :  Samenwerking Telerex en OTS; ruim 10 jaar gecombineerde ervaring op thermisch gebied Door: Telerex Nederland B.V.

Telerex heeft een breed gamma aan producten voor het kunnen koelen van elektronische componenten en systemen, zoals heatsinks, peltier elementen, thermisch interface materialen, cold plates, chillers, fans en thermisch electrische assemblies.

Telerex neemt als het aankomt op het leveren van standaard producten de rol aan van apotheker. In de praktijk krijgen we echter ook koelvraagstukken voorgelegd waar een standaard product niet kan volstaan of dat het niet duidelijk is wat de thermische koeloplossing kan zijn. In sommige gevallen komt het zelfs voor dat we de vraag moeten stellen of het überhaupt mogelijk is de elektronica te kunnen koelen binnen de vooraf gestelde eisen. Zoals bijvoorbeeld bij hermetisch gesloten systeemkasten, als de apparatuur geplaatst is in vacuüm of wanneer de te koelen elektronica zich bevindt in zeer hoge of lage omgevingstemperaturen.

Als het duidelijk is dat met een standaard product een thermisch probleem niet kan worden opgelost, schakelt Telerex haar bevriende specialist in. Dit betreft het engineeringsbedrijf Optimal Thermal Solutions (OTS). Zij richten zich op de warmtehuishouding van elektronica.

Koelsysteem voor meetkastOTS biedt integrale oplossingen waarbij het gehele systeem in beschouwing wordt genomen om zo tot het meest optimale resultaat te komen. Zij beschikken over thermische laboratoriumfaciliteiten en software tools die helpen bij de ontwikkeling van het op maat maken van het koelsysteem. Samen met de klant wordt met behulp van analytische berekeningen, computersimulaties en experimentele testen gewerkt aan de meest geschikte thermische/mechanische oplossing en worden aan de hand hiervan eventuele prototypes gemaakt. Niets is standaard en alles wordt customized ontworpen. Telerex verzorgt de productiefaciliteiten en het gehele logistieke proces, binnen haar eigen bedrijfsgroep en dankzij de goede relatie met haar leveranciers.

Een duidelijke win-winsituatie voor u als klant waarbij dankzij de kennis en expertise van OTS, in combinatie met het netwerk van Telerex, u geheel ontzorgd wordt. Bij aanvang van het project mag u rekenen op een compleet gegarandeerd werkende oplossing voor uw applicatie binnen een met u afgesproken termijn. Een mooi voorbeeld waar we onze krachten hebben gebundeld, blijkt uit onderstaande uitdagende klantvraag.

Van idee tot realisatie – Koelen bij extreme condities

Voor de rest van deze case, klik op deze link