De customized “thermische mogelijkheden” van Telerex

De customized “thermische mogelijkheden” van Telerex Door: Telerex Nederland B.V.

Telerex is onlangs aangesloten bij het netwerk van de DSP valley. DSP Valley is een onafhankelijk cluster in elektronische systemen en geïntegreerde technologische oplossingen. Telerex heeft als kennispartner van DSP Valley een interessant artikel gepubliceerd over de "thermal management"mogelijkheden. Telerex is gespecialiseerd in heatsinks en heatpipe-technologie en geeft advies in de juiste thermische oplossingen voor uw bedrijf.

 

Ondanks de enorme vooruitgang in elektronische schakelingen en geleiders, wordt een groot deel van de power in applicaties nog steeds omgezet in (ongewenste) warmte als bijproduct. Terwijl circuits steeds compacter en krachtiger worden, worden de behuizingen steeds kleiner, waardoor de behoefte aan effectieve warmteafvoer ook toeneemt. Voor objecten waarbij een groot oppervlak gekoeld moet worden, geeft men vaak de voorkeur aan heatsinks. Het selecteren van de juiste heatsink is niet zo eenvoudig als het lijkt. De effectiviteit van de heatsink wordt onder andere bepaald door de vorm van de constructie, luchtsnelheid en de gebruikte materialen.

Tot slot is de thermische interface ook van groot belang op de effectiviteit van de koeling. Een effectieve koeling valt of staat met goede thermische geleidbaarheid. De heatpipe technologie is ook een erg veel voorkomende koelmethode. De heatpipes zijn de geleiders binnen elektronische koeleenheden en zijn zeer geschikt om warmte van punt A naar punt B over te brengen. Dit is vooral gewenst als er sprake is van hotspots of als er te weinig ruimte is voor een koeleenheid naast het object dat moet worden gekoeld, bijvoorbeeld in compacte elektronische apparaten zoals laptops, computers of draagbare apparaten

Lees hier het hele artikel

 
Voor meer informatie: info@telerex-europe.com