De eenvoudige en praktische oplossing om RS232 met IO-Link te verbinden

De eenvoudige en praktische oplossing om RS232 met IO-Link te verbinden Door: Vierpool

In tegenstelling tot wat vaak wordt vermoed, wordt de seriële RS232-communicatie nog in veel industriële toepassingen gebruikt.

Een typisch voorbeeld daarvan is het gebruik van barcodescanners in de automobiel- of verpakkingsindustrie.

Het vereist nogal wat inspanningen om RS232-interfaces in de bestaande besturingsarchitectuur te integreren. Want vaak zijn daarvoor speciale componenten noodzakelijk zoals RS232-kaarten voor de besturing. Voor velen is het daarom bezwaarlijk om op IO-Link over te stappen, met als gevolg dat zij niet kunnen profiteren van de voordelen die de moderne communicatiestandaard te bieden heeft.

Onze IO-Link-converter voor RS232-apparaten biedt echter een oplossing. Met de converters kunnen RS232-apparaten rechtstreeks aan een IO-Link-aansluiting worden gekoppeld. RS232-kaarten zijn zodoende niet meer nodig voor de integratie. Hiermee beschikt u nu over een praktische en eenvoudig te realiseren oplossing voor de uniforme en continue communicatie van alle apparaten en de bi directionele gegevensoverdracht met de besturing. En niet te vergeten: u kunt vanuit een centraal punt zo alle apparaten betrouwbaar bewaken en eenvoudig en snel parametreren.

De bijzonderheden:

  • voor de bi directionele communicatie tussen RS232 en IO-Link
  • twee digitale ingangen
  • voeding van RS232-apparaten met 24 V DC
  • eenvoudige diagnosemogelijkheden door status-LED's
  • hoogwaardige en robuuste IP67 roestvast stalen behuizing voor zware omstandigheden

PDF: BNI IOL

Indien u na het lezen van dit artikel meer informatie wenst, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop. Tel: 0346 - 594 555.