De groeiende rol van data

De groeiende rol van data Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Van verwerken en opslaan tot analyseren en voorspellingen doen: data is onlosmakelijk verbonden met uw lab. Deze enorme potentie maakt dat het aantal vragen over data groeit. Hoe ga je om met data-integriteit? Met datakwaliteit? En waar liggen de kansen van kunstmatige intelligentie? De volgende sprekers scheppen duidelijkheid tijdens LabAutomation 2020:

Pas de FAIR Principes toe

Als iedereen op dezelfde gestructureerde manier hun data beheert en toegankelijk maakt, vloeit daar een schat aan informatie uit. Met dat oogmerk werden in 2016 de FAIR principes geïntroduceerd. Rob Hooft van DTL praat u bij over het belang van deze richtlijnen en over hoe u dit implementeert in uw organisatie. 

Omarm Machine Learning

Kunstmatige intelligentie klinkt voor velen nog als toekomstmuziek. Daar brengt Maarten Stol van BrainCreators graag verandering in. Machine Learning is overal, zonder dat u het in de gaten heeft. Maarten Stol vertelt u hoe de medische wereld al dankbaar gebruik maakt van deze technologie. Ook leert hij u wanneer de tijd rijp is om Machine Learning in uw bedrijf te omarmen, en voor welk doel.

Haal meer uit uw LIMS

Met een nieuw LIMS of uitbreiding van het huidige verlopen werkprocessen efficiënter, zorgvuldiger of nauwkeuriger. Het is dé reden dat Peter van den Berghen van Trinseo en Johan Sijpkes van Ardena een LIMS-implementatieproject aangingen. Tijdens LabAutomation vertellen zij welke automatiseringsslag zij hiermee maakten. Van selectie tot implementatie bereiden zij u voor met hun ervaringen en inzichten.