De R&S NGU voeding-DMM meetcombinatie

De R&S NGU voeding-DMM meetcombinatie Door: TT&MS

De nieuwe NGU lijn DC voedingen van R&S bestaat uit een 2 kwadrant NGU201 en een 4 kwadrant NGU401 DC voeding van 60W gecombineerd met een 6,5 digit DMM.

De voedingen hebben lineaire eindtrappen om een minimale ruis te garanderen. Daarnaast zijn de uitgangen zwevend, galvanische geïsoleerd en beschermd tegen overbelasting of kortsluiting.

De NGU beschikt over precisie meetmogelijkheden en een zeer hoge acquisitie snelheid voor het meten van spanning, stroom en vermogen. Door middel van de feedback-amplifier technologie is de NGU nauwkeurig tot in het nano Ampère gebied. Elke 2uS kan er een meting verricht worden waardoor zelfs de meest kortstondige pieken geregistreerd worden. De voedingen combineren deze uitzonderlijke prestaties met een zeer snelle schakeltijd en een minimum aan overshoot bij het in- en uitschakelen van de belasting.

R&S NGU201

De bi-directionele R&S NGU201 kan met positieve en negatieve stromen overweg. Het instrument is specifiek ontwikkeld voor het testen en simuleren van laad- en ontlaadcycli van batterij cellen. De voeding schakelt naadloos van source naar sink mode en heeft een regelbare uitgangsimpedantie.

Met de batterij simulator functie van de NGU201 kan elk batterij model en bijhorende conditie geconfigureerd worden. Ideaal om analyses te doen van batterij gevoede apparatuur zoals mobiele telefoons of IoT apparaten.

R&S NGU401

De bipolaire R&S NGU401 is bruikbaar in alle 4 kwadranten. Positieve en negatieve stromen maar ook spanningen zijn hierbij mogelijk. De voeding kan hierdoor onder andere perfect ingezet worden voor het testen en karakteriseren van halfgeleiders. Zowel in de doorlaatrichting als in sper zonder polariteitsaanpassingen te moeten doen. De NGU401 beschikt hier bovenop ook over een externe modulatie ingang voor het simuleren van storingen of onstabiele condities.

Dankzij de extreem hoge nauwkeurigheid en snelle hersteltijd bij veranderende belastingen zijn de R&S NGU voedingen perfect geschikt voor de meest uitdagende toepassingen waarbij lage vermogens en hoge resolutie noodzakelijk zijn.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de Rohde&Schwartz NGU201/401.