De Toekomst, 5G & mobility

De Toekomst, 5G & mobility Door: FHI

De derde track van IT Infra heet “Toekomst, 5G & mobility”. De sprekers van deze track zoomen in op wat de nabije toekomst zal brengen als 5G beschikbaar komt. Hoewel 5G in Nederland nog in de startblokken staat is nu al duidelijk dat het een grote impact gaat hebben, vooral op de infrastructuurkant.

De toekomst voorspellen is moeilijk, maar de impact van 5G inschatten is dat niet. Hiervoor is geen glazen bol nodig. De technische specificaties zijn bekend en omdat in andere markten de techniek al in gebruik is kan een aardig beeld worden geschetst van wat op de Nederlandse markt staat te gebeuren. Wat er voor consumenten gaat veranderen valt buiten de scope van IT Infra.

Iedereen is het er over eens dat 5G leidt tot meer data. Snelle communicatie maakt het mogelijk meer data te versturen en als die data ook snel verwerkt kan worden leidt dat tot applicaties die zelfs ook meer data nodig hebben. Meer data in combinatie met hoge snelheid en lage latency heeft consequenties voor de datacenters. Kees de Waard zal daar in zijn presentatie bij stil staan. 5G en FttH zorgen dat er door consumenten veel meer data gestuurd en opgehaald gaat worden. Dat betekent dat onder andere de connectiviteit van datacenters anders gedimensioneerd moet worden.

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier. Of kies direct voor een bezoek en klik HIER om te registreren.