De toekomst van energieopslag

De toekomst van energieopslag Door: FHI federatie van technologiebranches

In de afsluitende plenaire lezing van Energy Storage 2020 belicht Mark Bolech van TNO zijn visie over de toekomst van energieopslag. Mark Bolech is onderzoeker bij TNO binnen de unit circulaire economie en milieu. De rode draad van zijn presentatie is hoe opslag, conversie en circulaire economie elkaar zullen en moeten gaan versterken.  

Energieopslag en -conversie zijn dé pijlers voor het duurzame energie- en industriesysteem van de toekomst. Voorbeelden van energieopslag zijn stuwmeren en batterijen en bij conversie gaat het om de omzetting van duurzame energie in waterstof of metalen.

Energieopslag en -conversie is de verbindende technologie die onder andere emissievrij transport, circulaire industrie en klimaatneutraal wonen mogelijk maakt. En bovendien waarschijnlijk snel werkelijkheid laat worden. Deze technologie sluit uitstekend aan bij de huidige energietransitie.

Meld u hier aan voor een gratis bezoek aan het event en de plenaire lezing van Mark Bolech. Het volledige lezingenprogramma kunt u hier bekijken.