De toekomst van smart lighting

De toekomst van smart lighting Door: FHI federatie van technologiebranches

In de verlichtingswereld is ieder product op dit moment smart, connected, IoT-proof of human centric. Wie tegenwoordig over LED praat begint al snel over smart lighting. Afgaand op de vele innovaties en toepassingen ziet de toekomst van smart lighting er goed uit. 

Het wordt de ruggengraat van slimme gebouwen door de integratie van sensoren en de uitwisseling van data via verlichting. Goede werkplekverlichting kan de productiviteit op positieve wijze beïnvloeden. LED-verlichting wordt steeds meer ingezet om de gezondheid positief te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere door verlichting die gedurende de dag wijzigt qua felheid en kleur, om hierdoor meer overeen te komen met natuurlijke cyclus van de zon.

Er wordt gekozen voor bewegingsmelders waardoor het licht automatisch aangaat als je een ruimten ruimte binnenkomt en gaan de lampen vanzelf uit wanneer een kamer leeg is waar de elektriciteitsrekening daalt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden waar het kan leiden tot extra comfort. Smart city lights is al meer over geschreven. De voordelen van snel onderhoud, gevoel van veiligheid vergroten en het dimmen van slimme straatverlichting bij een lege weg om energie te besparen.

Tijdens de LED Lighting & Technology Conference zult u veel specifieke informatie vinden over smart lighting. Voor het programma en de exposanten klikt u hier. Een bezoek is kosteloos en via deze link meldt u zich gemakkelijk aan.