Efficiënte watermonitoring met PAMAS deeltjestellers in Spanje

Efficiënte watermonitoring met PAMAS deeltjestellers in Spanje Door: PAMAS GmbH

Het watertekort in sommige regio's van Spanje heeft de Spaanse regering er al toe aangezet om strikte regels op te leggen voor hergebruik en recycling van water (KB 1620/2007). Nu neemt de Europese Unie vergelijkbare processen aan en scherpt ze de regelgeving verder aan (EU 2020/741 van het Europees Parlement en de Raad van 25 mei 2020 over minimumeisen voor hergebruik van water).

Om de vereiste strenge kwaliteitsnormen voor hergebruikt water te garanderen, zijn instrumenten nodig om afwijkingen zo vroeg mogelijk in het proces te detecteren. Voortdurende monitoring en optimalisatie met behulp van een deeltjesteller is een uitstekend hulpmiddel om tijdig te kunnen ingrijpen tijdens het zuiveringsproces en zo tijd, geld en middelen te besparen. Juist bij dit soort watertoepassingen is nauwkeurige kennis van de grootte van de deeltjes cruciaal, omdat hierdoor verschillende soorten bacteriën of storingen in het systeem, zoals een filterdoorbraak, snel kunnen worden opgespoord en er direct tegenmaatregelen kunnen worden genomen.

Een automatische deeltjesteller van PAMAS zorgt voor een onmiddellijk nauwkeurig analyseresultaat volgens internationale normen. In de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje is onlangs een draagbare deeltjesteller van het type PAMAS S4031 in gebruik genomen, die een essentiële bijdrage levert aan de continue verbetering van de zuiveringsprocessen die op hun beurt de zuiverheid en kwaliteit van het water waarborgen .

Meer informatie over de PAMAS S4031 hier.

Lees het volledige rapport  Artículo Técnico ES