Eisen waaraan Continuïteit bij datacenter moet voldoen

Eisen waaraan Continuïteit bij datacenter moet voldoen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Die kennis is aanwezig bij overheden, verzekeraars en ondernemers. Zij stellen, elk vanuit de eigen rol, steeds vaker eisen aan installaties, gebouwen en processen. De presentatie van Rayon Brouwer over de actuele wet- en regelgeving rond bacteriegroei illustreert dat de overheid daarbij ook naar meer kijkt dan alleen stroom en connectiviteit. 

Bouwers en installateurs zien dat de eisen steeds verder worden opgeschroefd. Alles wijst erop dat 24/7 beschikbaarheid de norm wordt, tot zover dat al niet het geval is. Zorgen voor installaties en processen die 24/7/365 door gaan is een uitdaging waar de sector ervaring mee heeft en daarbij speelt noodstroom een grote rol. Om die reden zijn er  vier sprekers gevraagd die elk aan ander aspect van noodstroom belichten. John Verhoeven en Daan Preijde staan stil bij de eerste stappen, namelijk inkoop en beheer van de aggregaten. René van Hartingsveldt legt uit wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van smart predictive maintenance. Ten slotte legt Ronald Lagerberg uit waarom we ons in de nabije toekomst geen zorgen meer hoeven te maken over noodstroom. 

Noodstroom is niet het enige dat de aandacht opeist.  Steeds vaker wordt van opdrachtgevers, overheden en zelfs verzekeraars verlangd dat een hele keten aan hogere kwaliteits- en continuïteitseisen voldoet. Dat betekent onvermijdelijk dat er vaker en beter gedocumenteerd moet worden. Taco Dekker zal uitleggen wat daar de juiste balans is. De consequentie van de hogere eisen is ook dat meer kennis nodig is van zaken die vroeger buiten de scope en verantwoordelijkheid lagen. De presentatie van André Hiddink is daar een goed voorbeeld van. Hij legt uit dat wat de link is tussen edge en cloud en waarom zonder de eerste van continuïteit van cloud diensten geen sprake kan zijn.

Verdere invulling
Het begrip continuïteit staat in de schijnwerkers en wordt tegelijk steeds verder ingevuld. Dat wordt op IT Infra onderstreept door sprekers die met aansprekende cases illustreren dat dit onderwerp volop in beweging is. Naast de sprekers zijn er uiteraard ook exposanten met oplossingen voor het continuïteitsvraagstuk.

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier. Of kies direct voor een bezoek en klik HIER om te registreren.