EMC-richtlijnen en uw aansprakelijkheid

Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De meeste elektrische en elektronische producten, dus ook een installatie, moeten aan de eisen van de EMC-richtlijn voldoen. Deze EMC-richtlijn is een Europese richtlijn, die in Nederland in de telecommunicatiewet is ondergebracht. en. Vaak worden normen gehanteerd om te bepalen of een apparaat aan de wetgeving voldoet. Echter het voldoen aan een norm impliceert niet dat het apparaat voldoet aan de wetgeving.

Deze richtlijn regelt ook de immuniteit van elektrische en elektronische apparatuur en probeert ervoor te zorgen dat deze apparatuur niet verstoord wordt. Een belangrijke vraag komt naar boven hoe het zit met uw juridische aansprakelijkheid. Denkt u eens aan bijvoorbeeld de ‘levensduur’ van producten zoals benoemd in de opgelegde richtlijnen. Hoe kunt u uw aansprakelijkheid beperken?

Lara Smeets en Bob van der Kamp van Lexsigma Advocaten starten de dag met een plenaire lezing hierover. Dit wordt een interactieve sessie met u waarbij zij hun deskundige mening geven en u uw vragen kunt stellen.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor een gratis bezoek? Klikt u dan op deze link.