Euler Hermes, FHI en HBR komen met collectieve kredietverzekering in coronatijd

Euler Hermes, FHI en HBR komen met collectieve kredietverzekering in coronatijd Door: FHI

HBR Branche Verzekeringen heeft samen met FHI en kredietverzekeraar Euler Hermes een collectieve kredietverzekering voor FHI-leden ontwikkeld. In deze coronatijd is immers het risico op niet op tijd betalende klanten flink gegroeid.

Euler Hermes heeft samen met de Rijksoverheid en de andere kredietverzekeraars een steunpakket samengesteld om Nederlandse bedrijven te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dit voorziet in een maximale garantie van de overheid van 12 miljard euro (zie ook dit artikel in het Financieeele Dagblad en ons coronadossier). Dankzij dit steunpakket kan Euler Hermes, een dochter van Allianz, haar dekking blijven verstrekken op zowel Nederlandse als buitenlandse afnemers zodat veilig doorleveren op rekening mogelijk blijft. Hiermee behouden kredietverzekeraars hun belangrijke rol als liquiditeitsbeschermers voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Om een betere inschatting te kunnen maken voor de risico’s in verschillende branches heeft Euler Hermes een Sector Update uitgebracht. In deze update zijn diverse observaties te lezen over de veranderende omstandigheden in vrijwel alle sectoren van de Nederlandse economie.

HBR Branche Verzekeringen, partner van FHI, kan voor u kosteloos een op maat gemaakt adviesgesprek aanbieden aan FHI-leden. Want met een collectieve kredietverzekering kunt u de continuïteit en liquiditeitspositie van uw onderneming beter beschermen. Neem contact op met HBR Branche Verzekeringen via telefoonnummer 023-5260768 of stuur een e-mail naar info@hbrbranche.nl. U kunt ook dit formulier invullen voor de aanvraag van een offerte.