Experiencing Solutions in industriële processen


Tijdens de beurs Industrial Processing 2018 wordt een project mogelijk gemaakt, waarin de bezoekers huidige en toekomstige oplossingen voor hun industrieel proces virtueel kunnen beleven. In 2017 zijn diverse bijeenkomsten geweest, waar (potentiële) exposanten actief betrokken waren bij het omzetten van het format uit 2016 naar een aanpak met een herkenbare (virtuele) omgeving, waarin de best practices van deelnemers beleefd gaan worden.

Om tot een professionele, herkenbare en realiseerbare omgeving te komen, wordt samenwerking met SPIE opgepakt. Deze organisatie heeft voor Deltalinqs de virtualisering mogelijk gemaakt. In januari 2018 wordt de samenwerking definitief afgestemd, maar met deze basis kunnen meerdere exposanten aanhaken op een bestaand platform. Door de best practice van een deelnemer te vertalen in een stap binnen de virtuele omgeving wordt met zes tot acht deelnemers een verhaallijn opgezet en kunnen bezoekers de toekomst van hun eigen fabriek ervaren door oplossingen mee te maken.

De concrete voordelen voor bezoekers zijn herkenbaarheid, beleving en het meemaken van de mogelijke oplossingen. Deze potentiële klanten beleven daarmee eigenlijk ook direct de voordelen voor de exposanten: het is een collectief verhaal. De deelnemende exposant deelt de kosten met anderen en kan het afronden van de verhaallijn belonen met een demonstratie en een relatiegeschenk op de eigen stand. Naast dat dit enorm leuk is om te ervaren, biedt een serious game de kracht van collectiviteit en integratie van deskundigheden.

Voor exposanten bestaat nog steeds de mogelijkheid, om ditzelfde gevoel aan bezoekers mee te geven door een aansluitende reeks van demonstraties op de stands. Deze optie kan efficiënter geregeld worden, biedt wel de voordelen van de collectiviteit maar niet de virtual reality krachten.

Op woensdag 31 januari 2018 worden beide opties besproken van 12.30 tot 14.30 uur bij FHI.

Als u betrokken wilt zijn bij dit project kunt u zich aanmelden bij Mariska Barrote Mondria.