FHI corona-update, 3 september 2020

Door: FHI

Kort coronanieuws

  • DSM zag zich deze week genoodzaakt om wereldwijd 200 banen te schrappen, waarvan 170 in Nederland. De beslissing valt in een bredere reorganisatie die nu door de coronacrisis is versneld.
  • Het productenvertrouwen is in augustus gestegen van -8,7 in juli naar -5,4, meldt het CBS. In augustus waren industriële ondernemers voor de vierde maand op rij minder negatief.
  • In de week van 24 tot en met 30 augustus zijn 49 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dit zijn er 16 meer dan de week er voor. Volgens het CBS zijn de meeste faillissementen in de financiële dienstverlening.
  • De Amerikaanse overheid heeft zeventig procent van een grote order voor beademingsapparaten bij Philips geannuleerd. RTL bericht dat dit directe gevolgen heeft voor de eerder voorziene winstverwachting.
  • PerkinElmir, FHI-lid Laboratorium Technologie, verdubbelt de productie van coronatest in Groningen. Dagblad van het Noorden bericht dat de coronakits van het bedrijf overal ter wereld worden afgenomen.

Verlenging huidige steun- en herstelpakket voor bedrijven

Het kabinet heeft besloten tot het verlengen van de bestaande NOW, TVL en Tozo overheidsregelingen. De maatregelen worden in aangepaste vorm verlengd tot eind juni 2021. Het nieuwe pakket gaat in vanaf 1 oktober.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/verlenging-huidige-steun-en-herstelpakket-voor-bedrijven/

 

Mogelijkheid tot uitstel van betaling van belastingen

Niet alleen heeft het kabinet aangekondigd het huidige steun- en herstelpakket voor bedrijven te verlengen, ook de mogelijkheid tot uitstel van betaling van belastingen blijft bestaan. Ondernemers kunnen dit 1 oktober aanvragen.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/mogelijkheid-tot-uitstel-van-betaling-van-belastingen/

 

FHI Interactie tussen branches:
Onderwijsbijeenkomst 28 september

Hoe kunnen we meer studenten enthousiasmeren voor techniek? U-Talent, Toekomstlab en Jet-Net & TechNet zullen deze bijeenkomst een beeld geven van de koppeling tussen middelbare scholen, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven.

Meer weten over het programma?
https://fhi.nl/agenda/interactie-tussen-branches-onderwijs/

 

Twee nieuwe ‘na corona’-workshops dit najaar

Dit najaar organiseert FHI samen met partner Lexsigma een tweetal workshops waarin corona-gerelateerde thema’s aan de orde komen. Op 17 september is er een workshop rondom het thema ‘reorganisatie’. Op 8 oktober kunt u aanschuiven voor de workshop ‘(NA) CRISIS; Flexibel inspelen op de veranderende omgeving’. Aanmelden kan via de links.

Lees meer over de ‘Workshop ‘reorganisatie’:
https://fhi.nl/agenda/workshop-reorganisatie-17-09-2020/

Lees meer over ‘Workshop: ‘(NA) CRISIS; Flexibel inspelen op de veranderende omgeving’:
https://fhi.nl/agenda/workshop-flexibel-inspelen-op-de-veranderende-omgeving/

 

Graydon heeft een nieuw platform | Graydon Insights

Deze week heeft Graydon het verbeterde en nieuwe platform Graydon Insights gelanceerd. Een sneller platform met meer features. U gaat binnen uw huidige overeenkomst over, zonder meerprijs.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/graydon-heeft-een-nieuw-platform-graydon-insights/