Fluke AC/DC stroomtangen met contactloze spanningsmeting

Fluke AC/DC stroomtangen met contactloze spanningsmeting Door: EURO-INDEX b.v.
EURO-INDEX introduceert de Fluke 377 FC stroomtang met unieke FieldSense technologie voor contactloze spanningsmeting. Door de bek om een geleider te klemmen meet dit instrument niet alleen wissel- of gelijkstroom tot 1.000 A, maar tevens de spanning tot 1.000 V.

Deze meetmethode is bijzonder veilig, doordat er geen direct contact wordt gemaakt met spanningvoerende delen van de installatie. De meetwaarden van stroom en spanning worden gelijktijdig weergegeven op het display. U kan 3-fasenmetingen verrichten in snelle, eenvoudige stappen. Klem de bek over elk van de driefasige geleiders en u krijgt een compleet overzicht van de fase-naar-fase spannings- en stroommetingen. Informatie over de faserotatie wordt automatisch berekend en getoond via de Fluke Connect software. 

Model 378 FC biedt daarbovenop een power quality-functie die mogelijke problemen met de netvoedingskwaliteit detecteert en toont. Deze problemen kunnen in verband staan met een te grote totale harmonische vervorming (THD) van stroom en spanning of een te grote afwijking van de vermogensfactor (PF). Beide stroomtangen worden geleverd met een additionele iFlex flexibele stroomtang die het wisselstroom-meetbereik vergroot tot 2.500 A en de mogelijkheid biedt om metingen te verrichten aan geleiders met afwijkende afmetingen. 

Met de Fluke Connect app kan u metingen registreren (loggen), een volledige set van driefasige meetwaarden in een oogopslag bekijken, meetwaarden opslaan en resultaten of vragen delen met collega's of uw opdrachtgever.

Klik hier voor meer informatie over de Fluke 377 FC

Klik hier voor meer informatie over de Fluke 378 FC