Het gevoel van Quality of Light

Het gevoel van Quality of Light Door: FHI federatie van technologiebranches

Objecten gaan veel meer tot de verbeelding spreken en uiteraard veel meer opvallen als ze op een juiste manier verlicht worden. Er is veel vraag naar het levendig of dramatisch uitlichten van objecten. Belangrijk is dat de originele kleuren eruit springen door kleurverzadiging en contrastwerking. Waar kies je voor om het juiste effect te bereiken. Hoe kom je tot het extra gevoel dat we Quality of Light noemen.

COB betekent ‘Chip on board’ en is een positioneringstechniek van de led-chips in een led lampje. Bij COB worden de vele kleine led lichtpuntjes in een rondje zo dichtbij elkaar gepositioneerd, dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dit maakt het een steeds betere vervanger van de traditionele halogeenspot/lamp. Navid Delassaee van Citizen (on behalf of Elincom electronics) geeft een praktijkdemonstratie waarbij de reguliere COB leds worden vergeleken met COB leds die, met speciale technieken als fosfor tuning, een hoge kleurverzadiging hebben.

Na deze demonstratie zal duidelijk zijn dat de keuze voor een type LED meer omvat dan helderheid en efficiency.

Voor het programma en de exposanten klikt u hier. Een bezoek is kosteloos en via deze link meldt u zich gemakkelijk aan.