Hoe kies je de juiste AC voeding voor jouw applicatie?
Wordt een AC voeding gebruikt voor netsimulatie, voor het testen volgens bepaalde normen of simpelweg als 115Vac / 60 Hz voeding? Afhankelijk van de applicatie en het Device Under Test (DUT) zijn er veel meer specificaties waar u op moet letten bij de selectie van een geschikte AC voeding. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoge inschakelstromen. Is er sprake van een inductieve of capacitieve belasting? Moeten de producten ook getest worden volgens wereldwijde netspecificaties en welke netten komt men dan zoal tegen? Tijdens de interactieve presentatie van André Handgraaf van TT&MS op donderdag 10 juni om 13.00 uur komt deze thematiek uitgebreid aan de orde. Om u in te schrijven voor dit webinar van TT&MS klikt u hier.
Waarom de selectie van de juiste condensatoren in stroomtoepassingen essentieel is
Bij vermogenselektronica gaat de meeste aandacht in het ontwerp uit naar de actieve componenten. De passieve componenten komen er bekaaid vanaf terwijl juist deze onderdelen de levensduur van een elektronische eenheid bepalen. Of ze nu worden gebruikt als filter, in de tussenkring of als voornaamste energieopslag: condensatoren zijn een van de belangrijke componenten van elk ontwerp. In deze presentatie laat Alexander Schedlock namens Heynen verschillende condensatortechnologieën – en vaak over het hoofd geziene problemen – zien.
Op dinsdag 8 juni is het webinar van Heynen te bekijken vanaf 10.30 uur. Meld u hier aan.
Geavanceerde batterijtest en emulatie
Hoe kunt u eenvoudig batterijtests uitvoeren, batterijmodellen genereren en batterij-emulatie uitvoeren? Een batterijprofiler is daar zeer geschikt voor. Deze onmisbare tool zorgt ervoor dat de gebruiker de meest nauwkeurige modellen krijgt voor het voorspellen van de levensduur van de batterij, afgestemd op uw apparaten en werkscenario’s. Het gebruik van een batterij-emulator in plaats van een echte batterij heeft veel voordelen. Een emulator helpt om een veiligere testomgeving te creëren en maakt validatie van de verschillende werkingsmodi van het apparaat mogelijk. De cycling-functie heeft de flexibiliteit om u in staat te stellen een aangepaste volgorde te maken van opladen, rusten en ontladen van een batterij. Ervin Mile legt op woensdag 9 juni om 9.30 uur namens Acal BFI uit wat de mogelijkheden zijn van emulatoren.
Klik hier om u aan te melden voor een gratis bezoek.
Wat is de meerwaarde van thermische interface materialen?
Lucht heeft een slechte warmtegeleiding, daarom wordt vaak thermisch interface materiaal gebruikt om een goede en betrouwbare warmteoverdracht mogelijk te maken. De thermische geleidbaarheid, thermische conductie of warmtegeleidingscoëfficiënt is een materiaalconstante die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt, en onder meer gebruikt wordt in de wet van Fourier (warmteoverdracht door geleiding). Er wordt dieper ingegaan in de selectie, rekenmethodes en meetmethodes van deze materialen. Norbert Engelberts verzorgt namens Thal Electronics op woensdag 8 juni om 15.00 uur deze presentatie.
Als u dit webinar niet wilt missen, kunt u zich via deze link aanmelden.
Superieur dynamisch gedrag van de geïsoleerde series-resonante omzetter met behulp van Bidirectional Charge Control
Niet alleen de vraag naar geïsoleerde DC/DC omzetters neemt toe. Ook de gevraagde complexiteit van de omzetters stijgt. Bidirectionele vermogensoverdracht, zacht-schakelend en dynamisch zijn enkele voorbeelden waar steeds meer vraag naar is. Bidirectional Charge Control is een regelmethode die de ladingsverplaatsing in de omzetter voorspelt en in een series-resonante omzetter realiseert. Daarbij faciliteert Bidirectional Charge Control alle bovengenoemde, complexe eisen die gevraagd worden vanuit de industrie. Remco Bonten van TU/e gaat vrijdag 10 juni om 11.30 uur dieper in op deze materie.
Inschrijven is mogelijk via deze link.