Hoe zorgt u voor betrouwbare analyseresultaten?

Hoe zorgt u voor betrouwbare analyseresultaten? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Kalibratie, validatie, normeringen en standaarden spelen daarin een grote rol. Bent u geïnteresseerd in de laatste trends en informatie op dit gebied? Volg dan de X-pedition “Kalibratie & Kwaliteit” tijdens WoTS 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer standaarden, methodes van kalibreren, opleidingen, normen en kwaliteitseisen. Tijdens deze X-pedition krijgt u dé kans om uw kennis op kalibratiegebied te vergroten.

Zonder dat we er bij stilstaan spelen kalibratie & kwaliteit een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Hoe belangrijk vinden we het bijvoorbeeld dat, als we 40 liter brandstof tanken, dat ook tenminste 40 liters zijn en hoe belangrijk vinden we het dat de hoogtemeter in ons vliegtuig de juiste hoogte aangeeft? Bij Lab-QAcademy leggen ze dat precies uit.

Met zoveel verschillende termen – analytische standaard, referentiemateriaal, gecertificeerd referentiemateriaal, primaire en Metrologisch Instituut-standaarden – reist de vraag, hoe bepalen we hierin het verschil? Hoe kies ik de juiste? Merck toont op haar stand de “Standards Playbook”, een app die antwoord kan geven op veel van uw vragen. Bezoek de stand van Merck en verken de gids.

Doe de “pipetting challenge” op de stand van Analis. Sluit toevalligheden uit, houd kwaliteit in eigen hand en vertrouw de resultaten. De Artel Technology biedt de beste methode voor pipetkalibratie en is de enige methode voor het continu verbeteren van pipetteercompetentie.

Als u werkt in het lab, wilt u zich geen zorgen maken over de staat van uw apparatuur of de juistheid van uw meetresultaten. Op de stand van ELS/Optimus Instruments leert u hoe kalibratie en onderhoud bijdragen tot een lagere Total-Cost-Of-Analysis.

De meest gebruikte laboratoriuminstrumenten zijn natuurlijk de pipetten. In elk lab worden deze veelvuldig gebruikt. De eisen waaraan deze, en andere instrumenten, moeten voldoen, veranderen regelmatig. Op de stand van Gilson International kunt u kennis opdoen over de eisen waaraan pipetten moeten voldoen en waar gebruikers van pipetten rekening mee moeten houden.

Op de stand van HACH krijgt u meer informatie over hoe Mobile Sensor Management (MSM) de kalibratie van uw procesinstrumenten vereenvoudigt. De DR3900 VIS-spectrofotometer op uw lab stuurt de resultaten direct door en zo kalibreert u bijvoorbeeld op afstand uw Ion selectieve sensor voor NH4 in het veld.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoordt, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis te vergroten!

De X-pedition heeft aansluiting op het seminar Kalibratie & Kwaliteit dat georganiseerd wordt op woensdag 3 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur.

Schrijf nu in voor een bezoek aan de beurs en deelname aan de X-peditions en/of het seminar.