HRM-Actualiteitenseminar gaf deelnemers weer een update

HRM-Actualiteitenseminar gaf deelnemers weer een update Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het FHI HRM-Actualiteitenseminar 2019 opende met een introductie van Tjeerd Hoekstra en Amajanti van de Beek, CMS. Hoekstra en Van de Beek zetten de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht uiteen, zoals aankomende wijzigingen in het ontslagrecht en veranderingen in flexibele arbeidsovereenkomsten vanwege de komst van de WAB.

Ruud Rooker, HBR Brancheverzekeringen en pensioen, sprak over de ‘pensioenverwurging’ in het bedrijfsPensioenfonds voor de Metaal en Techniek aan de orde. In een tweede parallelsessie sprak Sara Cauwenbergh van Indeed over hoe HRM-managers de juiste medewerkers kunnen vinden. Tijdens de workshop kwamen onder andere het schrijven van effectieve vacatureteksten aan bod. Leonie van der Smeede, online marketeer bij FHI, vertelde nog over de vacaturemogelijkheden op FHI Digitale Service. Deze is door FHI-leden te gebruiken.

Bij de tweede ronde parallelsessies was de eerste sessie voor Haley Lancaster van ArboNed. Zij hield een kennissessie over de dunne scheidslijn tussen gezonde werkdruk en ongezonde werkstress, en de rol die de leefstijl van een werknemer heeft. Tijdens deze sessie konden de deelnemers een snelle mini-health-check uitvoeren.

Geke Schuiteman van Bureau Baarda ging in op de vraag of een ‘klassiek’ beoordelingsgesprek iets uit vervlogen tijden is. Volgens Schuiteman blijft er een behoefte bestaan aan een geformaliseerd gesprek, maar er zijn in deze nieuwe tijd andere manieren om aan performance development te doen. Tijdens de workshop gaf Schuiteman een aantal voorbeelden van hoe beoordelingen in bedrijven en organisaties op basis van nieuwe inzichten kunnen worden vormgegeven.

Het HRM-Actualiteitenseminar werd afgesloten met een HAKA-workshop. Bij het uitvoeren van deze ceremoniële dans staan onderlinge verbondenheid en teambuilding centraal. Na het opdoen van alle nieuw opgedane kennis en indrukken konden de deelnemers onderling bijpraten tijdens de afsluitende borrel.