Innovatieve exposanten bij LabAutomation 2020

Innovatieve exposanten bij LabAutomation 2020 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Naast een boeiend lezingenprogramma biedt LabAutomation 2020 ook een informatiemarkt met ruim 30 toonaangevende bedrijven. Zij brengen hun meest innovatieve producten mee naar de conferentie, om u een beeld te geven van de vele mogelijkheden die lab automatisering biedt.

Waters en hun bekende NuGenesis LMS-software zijn terug op Labautomation en als bedrijf komen we zelfs een stapje dichterbij. De overname van Andrew Alliance verbreedt ons technologieportfolio met geavanceerde robotica en software die een positieve invloed zal hebben op onze klanten. Mis de kans niet om de Waters' Informatics professionals aan te spreken over deze spannende nieuwe vooruitgang!

Sopachem presenteert Smart Automation Devices voor Biobanking, Diagnostiek en Life Sciences. Smart automation brengt unieke features die het gebruik van systemen gebruiksvriendelijk maakt zoals de Myra van onze leverancier BMS (Bio Molecular Systems), 's werelds eerste pipetteerrobot die kan zien.  

Dit jaar laat Gilson u kennismaken met de wereld van volledige herleidbaar en reproduceerbaarheid door gebruik van de connected pipetten met PipettePilot software en de CSV wizard die uw excelfiles gemakkelijk omzet naar leesbare CSV files. Verder introduceren wij de software 3 versie voor de Pipetmax die bij gebruik van de nieuwe 4x1200 pipetteerkop ideaal is voor het pipetteren van eppjes naar 96 well plaat!

Sinds 2002 verbreken wij de status quo en weerleggen het raakvlak van de wetenschap en techniek. Bij Formulatrix ontwikkelen wij de nieuwe generatie Liquid Handling systemen, met intelligente functionaliteiten en feilloze integratie mogelijkheden. Wij stellen jou in staat meer te doen, in minder tijd met een kleinere economische én ecologische voetafdruk; wij maken jouw onderzoek mogelijk! 

Peak Analysis & Automation (PAA), een wereldleider in het hart van laboratoriumautomatisering, zal zijn nieuwe flexibele, veilige en betrouwbare KX-2 ™ robot presenteren en interactieve demonstraties geven van zijn geautomatiseerde S-LAB-plate handler. PAA-experts staan ​​klaar om al uw wensen voor lab automatisering te bespreken.

Synchron Lab Automation zal LabAutomation 2020 de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van modulaire proces automatisering voor laboratoria: het door Synchron ontwikkelde LabFactory concept.

De geautomatiseerde oplossingen van METTLER TOLEDO helpen u bij het behalen van een hogere productiviteit en een grotere betrouwbaarheid. In combinatie met LabX® software zorgt u bovendien voor een naadloze integratie in uw bestaande en nieuwe processen, waarmee u uw workflows optimaliseert en data-integriteit garandeert.

Ontdek op de stand van Elscolab de nieuwe Viaflo Assist Plus pipetteringsrobot die automatisch pipetteren in het bereik van praktische elk laboratorium brengt. Met dit toestel kunt u door middel van één druk de volledige plaat laten uitvullen, pipetteren in diverse formats en van plaat naar plaat!

Naast een selectie aan Life Science instrumentatie, laat BioSPX u graag kennis maken met Scinomix;“Automated universal tube and plate labeling solutions”. Nu beschikbaar met een “Universal Gripper” waarmee de gebruiker gemakkelijk kan schakelen tussen verschillende buistypen en diameters (variërend van o.a. Matrix-stijl buizen tot 50 ml) zonder hardware wijzigingen.

In “SCIENCE” zijn betrouwbare data van groot belang. Dit begint met de volume verificatie van uw pipetten en liquid handlers. De systemen van ARTEL maken het mogelijk om de data kwaliteit en productiviteit te verbeteren en verzekerd u van “COMPLIANCE” door een focus op proces optimalisatie. Op de stand van ANALIS laten Hans, Luc en Marco u graag zien wat de systemen van ARTEL voor u kunnen betekenen.

De Heron is een flexibel, gebruiksvriendelijk en universeel automatiseringssysteem waarmee de integratie van verschillende apparaten mogelijk is. Lab Services toont op LabAutomation een FeliX liquid handling robot op het HERON platform. 

Het uitlezen van 2D Data Matrix gecodeerde tubes vraagt om betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Dat is precies wat de high-end Micronic Rack DR700 u biedt. Ervaar de voordelen op de stand van NBS Scientific.

35 miljoen kilo. Dat is het aantal pipet tips dat jaarlijks wordt weggegooid na eenmalig gebruik. Daar heeft Grenova nu een oplossing voor. Door uw pipet tips te wassen en steriliseren met de TipNovus kunt u uw tips meerdere keren hergebruiken. U vindt de TipNovus bij de stand van GC biotech.

Ook de volgende bedrijven staan op de informatiemarkt: Abbott Informatics, ACD Labs, Agilent Technologies, Axel Semrau, BCON Instruments, Beckman Coulter, Bio-ITech, ELPRO, Eppendorf, Hamilton, I-Label, Infors, Interscience, iVention, LabVantage Solutions, LabWare, PerkinElmer, Promega, Tecan, Thermo Fisher Scientific en Triestram & Partner