Innovatieve FHI-leden vallen in de prijzen

Innovatieve FHI-leden vallen in de prijzen

Door: FHI, federatie van technologiebranches

Met het innovatieve immersiekoelsysteem van Asperitas en een snelgroeiend United Care zijn twee FHI-leden in de prijzen gevallen.

Asperitas, FHI-lid in de branche Industriële Elektronica, is de winnaar van de New Energy Challenge 2018, een internationale startupwedstrijd van Shell. Volgens de jury is het immersiekoelsysteem aanzienlijk duurzamer dan traditionele koelsystemen op luchtbasis. Asperitas krijgt 100.000 euro van Shell Ventures voor het winnen van de New Energy Challenge 2018.

Het immersiekoelsysteem van Asperitas is met name nuttig voor de koeling binnen datacenters. Met deze technologie kan de energetische voetafdruk van een datacenter met 50 procent worden verminderd. Bovendien kan de restwarmte via dit systeem water opwarmen tot 65 graden Celsius.

United Care, actief bij FHI binnen de branche Medische Technologie, is voor het tweede jaar op rij winnaar van de FD Gazellen. Volgens het Financieele Dagblad behoort de onderneming wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

De winnaar van de FD Gazellen richt zich op het innovatief ontwikkelen van transferhulpmiddelen voor zorg- en welzijnsorganisaties. Ook werkt United Care aan passende oplossingen die gericht zijn op het behoud van zelfstandig leven, wonen en werken voor mensen met verminderde mobiliteit.