Innovatieve LED-techniek voor daglicht binnen

Innovatieve LED-techniek voor daglicht binnen Door: FHI federatie van technologiebranches

Breng het daglicht naar binnen! Als je overdag meer daglicht tot je neemt, slaap je 's avonds beter. Herkenbaar dat  mensen vaak lekker slapen na een dagje in de buitenlucht. De kwaliteit van de slaap is dan ook veel beter. Natuurlijk kunnen we niet daadwerkelijk het daglicht naar binnen brengen, maar wel de verlichting naar een hogere intensiteit brengen. Dat laatste kan tegenwoordig met speciale lampen. 

Het Eindhovense bedrijf Sparckel maakt naar eigen zeggen het eerste 'vrijstaande biodynamische lichtsysteem ter wereld met technologie die de kracht van natuurlijk daglicht evenaart. Als tweede plenaire spreker neemt Maarten Voorhuis, oprichter en directeur van Sparkel, ons mee in de pionierstocht op het gebied van gezond licht binnen. Zinvolle innovatieve LED-techniek helpt mensen met betere slaapkwaliteit, meer werk-concentratie en een beter humeur. Het is algemeen bekend dat het ongezond is om te roken, dat schone lucht belangrijk is en ga zo maar door. Maar hoe belangrijk licht is, dat weet niemand. Omdat we tegenwoordig 90 procent van onze tijd binnen doorbrengen, krijgt bijna niemand genoeg licht. Niet alleen zal Maarten Voorhuis ingaan op de innovatie en bewustwording over dit onderwerp maar hij zal dit ook toelichten via aansprekende praktijkcases. Een presentatie die u niet kunt missen.

Wilt u het gehele programma zien? Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.