Interactie

Interactie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

In 2018 is FHI begonnen met het organiseren van bijeenkomsten die de titel ‘Interactie tussen Branches’ hebben gekregen. Thema’s die bij meerdere leden en uit meerdere branches van belang zijn worden hierbij aangehaald. Eind oktober vindt een sessie plaats met betrekking tot de voedingsmiddelenindustrie en hierna volgt er nog een bijeenkomst over vergrijzing.

In de afgelopen jaren zijn sowieso diverse momenten voor de vereniging erbij gekomen. De workshops worden zeer gewaardeerd en zijn bijna altijd vol. De AVG was een belangrijk onderwerp voor workshops, maar ook hier leven meer thema’s bij FHI-leden. Denk aan openbaar aanbesteden, social media, juridische zaken en commerciële aspecten in de bedrijfsvoering.

Paul Petersen FHI
Paul Petersen
Directeur FHI

Het is de bedoeling om in de branches de bijeenkomsten van clusters te laten herleven (als die niet meer plaatsvinden) en verder te intensiveren met het uitnodigen van relaties of klanten bij die vergaderingen. Sinds een aantal jaar worden ook managementsessies georganiseerd met bekende sprekers, zoals scheidsrechter Björn Kuipers, generaal b.d. Peter van Uhm of astronaut André Kuipers.

De reden van bestaan is verenigen. Dat doet FHI dus niet alleen met beurzen, events en kleinere commerciële activiteiten. De kansen binnen de branches zijn namelijk ook concreet en het is niet vanzelfsprekend dat leden elkaar kennen. Het is ons doel om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden voor een goede interactie.

Als FHI-leden bij elkaar komen, is de interactie trouwens wel vanzelfsprekend. Voor degenen die regelmatig in Leusden komen, hoef ik dat niet toe te lichten, maar contactpersonen die voor de eerste keer bij een vergadering aansluiten beleven dan de kracht van die interactie concreter dan je het kan vertellen.

Dat is niet alleen leuk om mee te maken. Het is vooral heel erg nuttig. Bedrijven vullen elkaar aan, zien mogelijkheden in samenwerking, leren van elkaar en benutten de collectieve deskundigheid in technologie en commercie. Voor leden die dit nog niet vaak hebben meegemaakt is deze tekst meteen een open uitnodiging.