Interactieve demonstraties over food & beverage

Interactieve demonstraties over food & beverage Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Bent u geïnteresseerd in de laatste trends en innovatieve analysetechnieken rondom voeding? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Food & Beverage” tijdens de WoTS. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over actuele topics zoals NMR-analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopy. 

Het meten van het vet en olie in gedroogde snacks is essentieel voor kwaliteitscontrole. Op de stand van Salm en Kipp krijgt u een demo van de MQC+ NMR-analyzer van Oxford Instruments. Deze analyseert snel en eenvoudig zonder monstervoorbewerking.

NIR-spectroscopie is een niet-destructieve-, snelle screenings-techniek voor het detecteren van voedselfraude in kruiden en specerijen en heeft geen invloed op de integriteit van het monster. Tijdens de X-pedition heeft PerkinElmer een Spectrum Two N FT-NIR-spectrometersysteem op de stand waar deze toepassing live te volgen is.

Gilson toont de analyse van kleuradditieven in voeding via SPE. In deze getoonde toepassing wordt de AOAC-methode 988.13 geautomatiseerd met behulp van de Gilson GX274 ASPEC. De ASPEC zorgt voor de volledige methode met behulp van SPE en verwerkt vier monsters parallel om later de additieven met UV / Vis-spectrometrie te kunnen analyseren.

Grote verbeteringen van uw product kunnen zitten in zeer kleine verschillen. Op de stand van Beckman Coulter ziet u de LS 13 320 XR. De XR analyzer levert accuraat en snel resultaat zodat de workflow geoptimaliseerd wordt en de kwaliteit van het product gewaarborgd.

Merck is met Biocontrol een specialist op het gebied van snelle detectiemethoden voor micro-organismen in de voedingsmiddelenmicrobiologie. Speerpunten zijn pathogenendetectie (Salmonella, Listeria etc.) met behulp van de GDS en hygienemonitoring met behulp van de MVP ICON.

Op de stand van JSB krijgt u uitleg over de analysemethodes met o.a. HPLC-GC-FID en GCxGC-MS voor het kwantificeren en kwalificeren van verschillende co-eluerende koolwaterstofverontreinigingen. Tevens is de MOSH MOAH specialist Dr. Sebastian Saeger aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoordt, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis van analyse in voedingsonderzoek te vergroten!

De X-pedition heeft aansluiting op het seminar Trending Topics in Food & Beverage dat georganiseerd wordt op donderdag 4 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur.

Schrijf nu in voor een bezoek aan de beurs en deelname aan de X-peditions en/of het seminar.