Is 2kHz – 150 kHz emissie een nieuw EMC-probleem

Is 2kHz – 150 kHz emissie een nieuw EMC-probleem Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Elektrische producten kunnen elektromagnetische interferentie uitzenden, die het risico van storingen in aangesloten producten, interferentie met powerline-communicatie en oververhitting van de netwerkinfrastructuur met zich meebrengt. Productnormen en conformiteitstesten reguleren de mogelijke oorzaken van interferentie onder 2 kHz onder de EU EMC-richtlijn. Nieuwe soorten elektronica, opladers voor elektrische voertuigen en technologieën voor hernieuwbare energie kunnen interferentie veroorzaken in het niet-gereguleerde 'supra harmonic'-bereik van 2 tot 150 kHz.

Arthur Hartsuiker van C.N. Rood geeft een lezing waarin hij de vraag centraal stelt of 2kHz – 150 kHz emissie een nieuw (EMC?) probleem wordt in installaties. Wat zijn de effecten van de 2kHz – 150 kHz emissie, die steeds meer voorkomen in onze huidige installaties. Een fenomeen dat we serieus moeten nemen en wordt dit probleem steeds groter?

Benieuwd naar deze lezing of het gehele programma? Klik hier om dit te bekijken. Voor een gratis bezoek kunt u zich hier aanmelden.