Keramische sliding disc afsluiter

Keramische sliding disc afsluiter Door: SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

De SDL sliding disc valve van SAMSON CERA SYSTEM is een schuifafsluiter voorzien van een keramisch binnenwerk. Keramische afsluiters zet men in bij zeer abrasieve en/of corrosieve media.

Keramische schijven
De werking van deze afsluiter is gebaseerd op drie zwevende keramische schijven die tegen elkaar afdichten. De middelste schijf - het afsluitende deel - beweegt tussen de twee buitenste statische schijven. Het openen en sluiten gebeurt door de verticale verplaatsing van de middelste schijf.

Lange levensduur
Het ventiel is ontworpen voor extreme procesomstandigheden, abrasief en/of erosief medium, waarbij het keramische binnenwerk zorgt voor een lange levensduur. De aansluitingen zijn standaard uitgevoerd met binnendraad. Andere aansluitvarianten zijn mogelijk.

Productkenmerken
• Ventielafmetingen: DN 15 tot DN 32
• Druk: PN 40
• Temperatuurbereik: -10° tot + 250°C
• De interne onderdelen zijn bestand tegen slijtage en cavitatie
• Gasdichte afsluiting in beide stromingsrichtingen (lekklasse VI)
• Kleine face-to-face afmetingen (56mm)

Eén SAMSON
CERA SYSTEM sluit perfect aan op het productportfolio van AIR TORQUE, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC. Deze producten zorgen er samen voor dat SAMSON een zeer breed programma aan regelventielen en digitale oplossingen biedt voor de meest uiteenlopende industriële processen.