Ketensamenwerking voor Life Cycle Management


De inzet van automatisering in een Life Cycle Management (LCM)-plan is in veel (grote) bedrijven een onderwerp van discussie. De complexiteit van de samenwerking in de bedrijfsketen van de industriële automatisering is groot en de belangen liggen al heel snel op een internationaal vlak. Maar toch is binnen ons eigen land ook al veel kennis op te halen om u te laten informeren over de keuzes in automatisering. Samen met exposanten van de World of Automation en FHI-leden wordt er op 8 maart 2018 bij ProRail uitvoerig over dit thema gediscussieerd.

In de huidige industriële omgeving volgen de ontwikkelingen in de technologie zich zo snel op, dat industriële automatisering vaker vernieuwd dient te worden dan verwacht. De belangrijkste vraag in de discussie: Hoe kan de bedrijfsketen door samenwerking beter inspelen op wijzigingen in de levenscyclus (van de plant en de markt)?

Belangrijke afwegingen die een rol spelen bij het bepalen van het LCM zijn onder andere TCO, cyber security, predictive maintenance en asset management. Als men spreekt over de inzet van technologie zijn het vaak dezelfde thema’s die terugkomen zoals krapte op de arbeidsmarkt, advanced process control, technologie push vs. pull et cetera. Bovendien hanteren leveranciers (DCS, systeemintegratie en sensoren/instrumentatie) vaak andere definities rond LCM dan de eindgebruikers.

Vanuit de branchevereniging is in het kader van de World of Automation aan ProRail gevraagd om hier wat meer over te vertellen. Zij zullen op 8 maart presentaties geven over hun ‘plant- en algemeen management’ en ‘geïmplementeerde Life Cycle Agreement (LCA)’. Als u interesse heeft om hierbij aanwezig te zijn horen we dat graag van u. U kunt zich aanmelden bij Petra Kortenoeven (of telefonisch via 033 465 75 07).