KNICK PROTOS II: klaar voor de toekomst.

KNICK PROTOS II: klaar voor de toekomst. Door: Elscolab
De meest succesvolle premium meetomvormer voor pH, geleidbaarheid en zuurstof krijgt een opvolger.

PROTOS II – 4400 – is de langverwachte opvolger van de succesvolle PROTOS 3400 van KNICK. Net zoals zijn voorganger is de nieuwe telg een uitbreidbaar, modulair, multiparameter meetsysteem met ongekende flexibiliteit en mogelijkheden. Het toestel is verkrijgbaar in normale en explosieveilige uitvoering voor pH/ORP, zuurstof en geleidbaarheidsmeting.

Universeel

Door die hoge flexibiliteit is PROTOS II het meest veelzijdige instrument voor inline procesanalyse. Het resultaat is een kostenbesparend systeem met een minimum aan reserveonderdelen.

De belangrijkste upgrade is de USB Memory Card. Hiermee kan je uiteraard meetgegevens en events opslaan en uitlezen via PC. De kaart wordt ook gebruikt voor software en firmware updates of als Audit Trail logger in overeenstemming met USP 21 CFR part 11 (voor farmaceutische industrie). Het intern geheugen is uitgebreid en daardoor is PROTOS II klaar voor de toekomst, inclusief digitale communicatie met o.a. ProfiNet.

Veiligheid en kwaliteit

Het gebruik van de verkeerde sensor op de verkeerde plaats is nu verleden tijd! De ingebouwde sensorverificatie op basis van Tagnummer of sensortype voorkomt dat je per ongeluk een verkeerde sensor aansluit. Hierdoor wordt je proces opgevolgd met de door jou speciaal uitgekozen sensor voor een optimaal resultaat met minimaal onderhoud.

De procesveiligheid is gegarandeerd door statusmeldingen volgens NAMUR NE 107. Volgens deze industrienorm geeft je meetsysteem vier verschillende types meldingen:

  • Functiecontrole
  • Onderhoud noodzakelijk
  • Systeemfout
  • Buiten specificatie

 

Bekijk hier de productpagina van de Knick Protos II multichanel, multiparameter transmitter.
 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.