Koeling, kosten en kwaliteit

Koeling, kosten en kwaliteit Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De eerste editie van IT Infra in Amsterdam haakt in op traditie van IT Room Infra in Den Bosch als het gaat om de aandacht voor koeling en energie. Ook dit jaar krijgen sprekers over dit onderwerp op de nieuwe locatie alle ruimte.

Betere koeling

Koeling kan beter. Die uitspraak is al jaren oud en nog steeds actueel. Voorheen werd betere koeling bereikt door zowel op installatie als component niveau verbeteringen door te voeren. Wat we inmiddels zien is dat de aandacht nu ook uitgaat naar het meten en aansturen van de installaties. Martin Matse zal in zijn presentatie laten zien dat AI hier al zijn intrede heeft gedaan. Gevolg van alle innovaties is dat installaties beter kunnen koelen en dat ook steeds efficiënter doen. De rendementsverbeteringen zijn groot en het einde van dat traject is nog niet in zicht.

Tijdens het IT Infra event duikt Matse dieper in de voordelen van het toepassen van kunstmatige intelligentie. Centraal staat de vraag hoe kunstmatige intelligentie een rol kan spelen bij het optimaal inrichten van een modern datacenter.

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier. Of kies direct voor een bezoek en klik HIER om te registreren.