Kort economisch coronanieuws van 1 december

Kort economisch coronanieuws van 1 december Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op dinsdag 4073 nieuwe coronabesmettingen, 530 minder dan maandag. Er zijn 187 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, 53 meer dan maandag.
  • Als de EMA goedkeuring geeft aan de verschillende coronavaccins, dan kan er vanaf 4 januari in Nederland begonnen worden met vaccineren. Dat zegt minister De Jonge op Twitter. Volgens de Financial Times zal EMA het Pfizer/BioNTech op 29 december zijn keuring ontvangen en het Moderna-coronavaccin op 12 januari.
  • Pfizer en BioNTech hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een vergunning aangevraagd voor toelating van het coronavaccin. Dat meldt Reuters. Het concern heeft soortgelijke aanvragen gedaan bij de Britse en Amerikaanse autoriteiten.
  • Het ministerie van VWS heeft in april een aanbod om dagelijks circa zestigduizend coronatests te verwerken genegeerd. Dat blijkt uit een reconstructie van NRC. Het ging daarbij om capaciteit bij Nederlandse laboratoria in de biotechnologische industrie.
  • De VN verwacht dat het aantal mensen dat wereldwijd afhankelijk is van humanitaire hulp door de coronapandemie in 2021 met 40 procent zal toenemen. Het gaat volgens de ramingen om 235 miljoen mensen.