Kort economisch coronanieuws van 11 augustus

Kort economisch coronanieuws van 11 augustus Door: FHI
  • Deutz, een machinebouwer die op de Duitse beurs staat genoteerd, laat weten dat het duizenden banen gaat schrappen na een verlies van 42,3 miljoen euro in het tweede kwartaal. Het bedrijf heeft veel last van het coronavirus.
  • In Antwerpen komt een scheepslading van bijna 31,4 miljoen mondmaskers aan. Daarmee verdubbelt België zijn strategische voorraad van chirurgische maskers, schrijft De Tijd.
  • Door de hittegolf zijn meer thuiswerkers naar kantoor gekomen omdat hier airconditioning aanwezig is en daarmee een koele werkplek biedt. Dat zegt de NOS op basis van een rondgang langs bedrijven.
  • Zeker veertien Duitse bedrijven hebben bij de Duitse overheid om staatssteun. In ruil voor een tijdelijk staatsbelang in de strategische bedrijven hopen zij zo de coronacrisis door te komen. Welke bedrijven precies staatssteun ontvangen is staatsgeheim; alleen over Lufthansa is dit officieel bekend, schrijft het FD.
  • Via tien zogeheten experttafels gaan circa tachtig deskundigen vanuit diverse specialisaties praten over de toekomst van het gevoerde coronabeleid, meldt de NOS. Naast eigen inbreng zullen de experts bij het project ‘Lessons Learned’ ook de plannen voorgelegd krijgen die het kabinet momenteel ontwikkelt, zo bericht de NOS.