Kort economisch coronanieuws van 11 november

Kort economisch coronanieuws van 11 november Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 5424 nieuwe bevestigde coronabesmettingen op woensdag. Dat zijn er 738 meer dan dinsdag. Er zijn 230 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 28 minder opnames dan dinsdag.

  • In een ‘optimistisch scenario’ kunnen de eerste vaccinaties tegen het coronavirus in het eerste kwartaal van volgend jaar worden toegediend. Dat zegt Andrea Ammon, de directeur van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) tegen AFP. De toelatingsprocedures voor het vaccin van de fabrikanten Pfizer en BioNTech kunnen nog maanden duren.

  • Het Russische coronavaccin Sputnik V is voor 92 procent effectief, claimt Rusland op basis van tussentijdse proefresultaten. Naar verwachting zullen de onderzoeksresultaten binnenkort in een wetenschappelijk tijdschrift worden gepubliceerd, schrijft Reuters.

  • De wereldwijde vraag naar olie zal minder snel stijgen in 2021 dan eerder werd verwacht, meldt het FD. Volgens de OPEC hebben de maatregelen van Europese overheden om het virus terug te dringen tot gevolg dat de vraag naar olie voor de rest van 2020 lager zal zijn.

  • Het heropenen van restaurants, sportscholen en hotels brengt het grootste risico op verspreiding van coronavirus met zich mee. Dat bericht Bloomberg op basis van data afkomstig van mobiele telefoons van 98 miljoen mensen.