Kort economisch coronanieuws van 19 oktober

Kort economisch coronanieuws van 19 oktober Door: FHI
  • Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is maandag licht afgenomen tot 8015 gevallen. Dat zijn er 162 minder dan zondag. Het aantal ziekenhuisopnames kwam uit op 86, een stijging van 16 ten opzichte van een dag eerder.
  • Philips heeft door de verhoogde vraag naar beademingsapparaten en monitoren een omzetgroei in het derde kwartaal van 10 procent gezien tot 5 miljard euro. De winst groeide naar 15,5 procent.
  • De Chinese economie is in het derde kwartaal herstellende. De groei kwam uit op 4,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Vooral de industrie doet het goed, schrijft RTL Nieuws.
  • Door capaciteitsproblemen bij de Inspectie SZW (arbeidsinspectie) kan het jaren duren voordat beboete ondernemers onterecht opgelegde boetes terug krijgen. Dat blijkt uit een analyse van het FD. De voorbije zeven jaar legde de Inspectie SZW twintigduizend boetes op, die samen 200 miljoen euro bedroegen. Een groot deel zou onterecht zijn.
  • Britse onderzoekers zeggen dat de Brexit zorgt voor een dramatische daling van buitenlandse investeringen in het Verenigd Koninkrijk. De daling zou uit kunnen komen op 37 procent, tweemaal zoveel als eerdere schattingen, schrijft Business Insider.