Kort economisch coronanieuws van 2 december

Kort economisch coronanieuws van 2 december Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt woensdag 4942 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 879 meer dan dinsdag. Er zijn 142 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, 45 minder dan dinsdag.
  • Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zijn de Nederlandse huisartsen onvoldoende toegerust voor het toedienen van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Het diepgevroren vaccin zou logistieke problemen opleveren, zo stelt de voorzitter van de LHV tegen de NOS.
  • Het Verenigd Koninkrijk heeft goedkeuring gegeven aan het Pfizer-vaccin. Daarmee is het VK het eerste land ter wereld dat het coronavaccin gaat toepassen. De eerste doses moeten volgende week beschikbaar komen, meldt de BBC.
  • De Nederlandse CoronaMelder-app is gekoppeld aan buitenlandse corona-apps, bericht meldt het ministerie van Volksgezondheid. De tracingapp werkt nu samen met varianten uit Duitsland, Denemarken, Italië, Letland, Spanje, Ierland en Kroatië.
  • In de maand oktober is het aantal ontslagaanvragen meer dan verdubbeld. Dat bericht de Volkskrant op basis van UWV-cijfers. In oktober vroegen werkgevers 4600 gedwongen ontslagen aan bij het UWV, tegenover 2100 in september.