Kort economisch coronanieuws van 22 juli

Kort economisch coronanieuws van 22 juli Door: FHI
  • De Amerikaanse overheid heeft een overeenkomst gesloten met farmaceut Phizer. De VS kan zo honderd miljoen vaccins inkopen. Ook heeft het een optie op 500 miljoen dosis extra, zo heeft minister van Volksgezondheid Alex Azar gezegd in een interview met Fox News. Het gaat om een deal van circa 2 miljard dollar. Eerder sloot de VS overeenkomsten met Moderna en AstraZeneca.
  • KLM houdt drie Boeing 747-400 Combi’s in ieder geval tot oktober in dienst voor de medische luchtbrug naar China, meldt Luchtvaartnieuws. In maart stelde KLM zeven resterende Boeing 747-400’s vroegtijdig buiten dienst als gevolg van de dalende vraag naar vluchten.
  • Uit cijfers van het CBS blijkt dat consumenten in mei circa 13 procent minder hebben uitgegeven aan goederen en diensten ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In april bedroeg dit cijfer nog ruim 17 procent.
  • Patiënten in de geestelijke gezondheidszorg en medisch-specialistische zorg krijgen volgens de Nederlandse Zorgautoriteit over het algemeen weer de zorg die zij nodig hebben. Na het begin van de coronapandemie is de zorg voor deze groepen weer opgeschaald.
  • Qredits, een kredietverstrekker zonder winstoogmerk, heeft tot nu toe tijdens de coronacrisis 10 miljoen euro krediet gegeven aan een kleine zevenhonderd ondernemers. Ook zegt Qredits dat het 25 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft ontvangen om corona-overbruggingskredieten te blijven verstrekken.