Kort economisch coronanieuws van 28 juli

Kort economisch coronanieuws van 28 juli Door: FHI
  • ING laat weten dat het 300 miljoen euro afschrijft op zijn balans omdat een aantal bezittingen door de coronacrisis minder waard zijn geworden. Het gaat om een zogeheten goodwill-afschrijving, waarbij wordt gedoeld op de marktwaarde van een onderneming.
  • De farmaceut Janssen Vaccines uit Leiden begint in september een proef met een potentieel coronavaccin in Nederland, Spanje en Duitsland, meldt Nieuwsuur. Janssen Vaccines is al begonnen met vaccintests in België en de VS.
  • Het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK), dat in opdracht van het ministerie testmateriaal inkoopt en beheert, heeft "wat zorgen" over de testcapaciteit in het najaar. In het AD zegt projectleider Edwin Boel: “Het blijft knokken om genoeg geleverd te krijgen.”
  • In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen in de Senaat een noodpakket ter waarde van 1000 miljard dollar gepresenteerd, schrijft The New York Times. Daarbij wordt de werkloosheidsuitkering flink gekort. De kans is klein dat de Democraten zullen instemmen, ondanks dat de huidige uitkeringen eind deze maand stoppen.
  • In het tweede kwartaal heeft NXP Semiconductors veel last gehad van een dalende vraag vanuit de autosector. De chipmaker – die zijn omzet met 18 procent zag afnemen – noteerde bij de divisie die chips voor de automotive-sector een omzetdaling van 35 procent.