Kort economisch coronanieuws van 6 november

Kort economisch coronanieuws van 6 november Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt vrijdag dat er 7272 nieuwe infecties zijn bijgekomen. Dat zijn er 288 meer dan donderdag. Er is wel een daling te zien bij de ziekenhuizen: 94 opnames (zeven minder dan donderdag). Het aantal coronadoden groeide met 31 tot 118.
  • Schiphol krijgt een XL-teststraat waar tussen de 3000 tot 12.000 testen per dag kunnen worden afgenomen, meldt de Rijksoverheid. Ook komen er XL-teststraten in Utrecht, Groningen, Rotterdam en Den Haag. De veiligheidsregio's IJssellanden, Twente en Zuid-Limburg en West-Brabant krijgen L-teststraten.
  • Sinds het begin van de coronacrisis zijn er bijna een miljoen minder verwijzingen van de huisarts naar ziekenhuizen of klinieken gedaan. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het aantal verwijzingen lag afgelopen week op 73 procent van het verwachte niveau zonder de coronapandemie.
  • In zeven gemeenten in het noorden van Denemarken is een lockdown ingesteld. Reden is dat er gemuteerde coronacvirussen van nertsen naar mensen zijn overgesprongen. De vrees bestaat dat mogelijke vaccins door de mutaties minder effectief zijn, zo is te lezen bij de NOS.
  • Het CBS meldt dat er vorige week ongeveer 3600 personen zijn overleden. Dat is een ‘oversterfte’ van ruim tweehonderd mensen meer dan in de week ervoor en zevenhonderd meer dan onder normale omstandigheden.