Kort economisch coronanieuws van 7 januari

Kort economisch coronanieuws van 7 januari Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt donderdag 9737 coronabesmettingen. Dat zijn er 2609 meer dan gisteren. In de ziekenhuizen nam de bezetting weer licht af.
  • Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft de spoedwet gesteund die een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers die naar Nederland reizen vanuit corona-risicogebieden. Minister De Jonge had daarom gevraagd, schrijft het FD. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur.
  • Het coronavaccin van Moderna biedt waarschijnlijk voor een paar jaar bescherming. Dat zei ceo Stéphane Bancel tijdens een persconferentie. De ceo van Moderna denkt ook dat het vaccin binnenkort bewezen zal blijken te werken tegen gemuteerde en besmettelijker coronavirussen.
  • Het Hypotheken Data Netwerk meldt dat er in 2020 een recordaantal van 535.375 hypotheekaanvragen zijn gedaan. Dat is een kwart meer dan in 2019.
  • VNO/NCW organiseert op vrijdag 15 januari een webinar over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De recente aanpassingen aan deze regeling om extra steun te verlenen komen aan bod, terwijl EZK en RVO de regels zullen toelichten en aangeven hoe het praktisch te regelen is voor uw onderneming/achterban. U kunt zich via deze pagina inschrijven.