Kort economisch coronanieuws van 8 oktober

Kort economisch coronanieuws van 8 oktober Door: FHI
  • Het RIVM meldt donderdag 5831 nieuwe coronabesmettingen, ruim 800 meer dan woensdag en een nieuw dagrecord. Verder maakt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zich in toenemende mate zorgen over de groei van coronapatiënten. Het LCPS verwacht dat de stijging deze week zal doorzetten, schrijft het NRC.
  • De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences heeft met de EU en een aantal andere Europese landen een deal gesloten voor de levering van een half miljoen remdesivirkuren. Mede omdat de VS een groot deel van de voorraad had gereserveerd dreigden er tekorten te ontstaan.
  • Nederland zal zeker 7,8 miljoen doses afnemen van het potentiële coronavaccin van Janssen Pharmaceutica zodra het middel door het Europees Geneesmiddelenbureau is toegelaten. Per persoon is één injectie nodig, terwijl er bij veel concurrerende vaccins twee nodig zijn, schrijft BNR.
  • Volgens staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft de evenementensector gedegen plannen op tafel gelegd om experimenten uit te voeren binnen het kader van de huidige coronarichtlijnen. Het RIVM is gevraagd om te bekijken hoe volgens vier verschillende vormen evenementen zouden kunnen plaatsvinden.
  • De Duitse minister van Volksgezondheid Jerns Spahn noemt de stijging van coronabesmettingen in Duitsland zorgwekkend, zo is bij Der Spiegel te lezen. Het afgelopen etmaal zijn er 4058 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, ruim 1200 meer dan woensdag.