Kort economisch nieuws van 10 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 10 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • De afgelopen week daalde het aantal positieve tests met 14,1 procent naar iets meer dan 18.000, zo meldt het RIVM. Ook het aantal nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt. Voor dinsdag kreeg het RIVM 2.204 nieuwe meldingen van positieve coronatests binnen.
  • De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in juni 17,9 procent hoger dan in juni vorig jaar. Dat meldt het CBS. De productie van de industrie lag in juni op het hoogste niveau ooit. Vooral de productiestijging in de machine-industrie lag hoog.
  • De Duitse regering en deelstaten maken zich zorgen om de vaccinatiegraad nu het aantal besmettingen oploopt. Circa 55 procent is volledig ingeënt. Een vaccinatieplicht is politiek onhaalbaar maar er wordt wel gesproken over een testplicht, schrijft het FD.
  • Veel Nederlandse bedrijven denken dat de energietransitie uiteindelijk voor meer vraag en een betere reputatie gaat zorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Investeringsbank (EIB). Circa 29 procent van de Nederlandse bedrijven denkt dat de energietransitie een positieve impact zal hebben, tegenover 13 procent met negatieve verwachtingen.
  • Snellaadpalenexploitant Fastned heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van 4,4 miljoen euro, 63 procent meer dan een jaar geleden. Het bedrijf maakt nog wel een verlies van circa 16 miljoen. Toch blijft het bedrijf groeien met nu de focus op Frankrijk, schrijft De Volkskrant.