Kort economisch nieuws van 12 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 12 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt donderdag 2614 nieuwe coronabesmettingen. Dat getal is hoger door een computerstoring. Voor de derde dag op rij is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen gedaald.
  • De Rabobank heeft in de eerste helft van 2021 een winst van 2,16 miljard euro in de boeken geschreven. Wel spreekt de bank de vrees uit dat er een economische naschok zal volgen zodra de overheid de steunmaatregelen voor het bedrijfsleven stopt of afbouwt, schrijft NU.nl.
  • Als er na 2030 of 2040 steeds meer volledig zelfrijdende auto’s op onze wegen verschijnen, zal niet alleen de verkeersveiligheid verbeteren, maar zullen er ook langere files ontstaan. Dat voorspelt het Belgische Federale Planbureau. Volgens de studie zullen autokilometers toenemen, terwijl het gebruik van OV en fiets afneemt.
  • Royal HaskoningDHV heeft een meerderheidsbelang genomen in het Singaporese bedrijf Hydroinformatics Institute (H2i). De onderneming analyseert data over water en doet op basis van big data voorspellingen.
  • Google heeft mogelijk een sprong gemaakt in het onderzoek naar kwantumcomputers door tijdkristallen toe te passen, schrijft The Washington Post. Wetenschappers van de universiteiten van Stanford en Princeton wisten samen met Google-onderzoekers een reeks van 20 kwantumdeeltjes, of qubits, weten om te zetten om als tijdkristal te dienen. Hierdoor worden qubits stabieler.