Kort economisch nieuws van 13 april 2021

Kort economisch nieuws van 13 april 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • De afgelopen week is het aantal positieve coronatesten met 6 procent gestegen ten opzichte van de zeven dagen daarvoor, blijkt uit de weekrapportage van het RIVM. Het R-getal is gezakt naar 0,97.
  • De Verenigde Staten stoppen tijdelijk met het gebruik van het coronavaccin van Janssen. Zeker zes mensen hebben na vaccinatie last gekregen van een zeldzame en gevaarlijke combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie), schrijft The New York Times.
  • De buitenschoolse opvang gaat maandag weer open. Kinderen hoeven daar onderling geen anderhalve meter afstand te houden, maar de leerkrachten moeten wel afstand houden tot de kinderen, zo is bij RTL Nieuws te lezen.
  • Het kabinet denkt erover om een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs verplicht te stellen voor musea, dierentuinen en pretparken na heropening, meldt BNR.
  • Het Duitse kabinet wil zelf kunnen beslissen of er een lockdown wordt afgekondigd en wil daarvoor snel een wet door het parlement loodsen. Nu ligt de bevoegdheid voor het afkondigen van een lockdown nog bij de deelstaten, schrijft de NOS.