Kort economisch nieuws van 14 juni 2021

Kort economisch nieuws van 14 juni 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt maandag 899 nieuwe coronabesmettingen, 154 minder dan zondag. Voor het eerst sinds 10 september vorig jaar zijn er minder dan 900 positieve tests in een etmaal. Het kabinet wil de eerstvolgende versoepelingen van de coronamaatregelen hierdoor vier dagen eerder doorvoeren, meldt de NOS.
  • De Nederlandsche Bank (DNB) denkt dat de Nederlandse economie vanaf dit kwartaal snel herstelt van de coronacrisis. Het BNP zal dit jaar met 3 procent groeien en volgend jaar met 3,7 procent, zo verwacht DNB. Bovendien zal door het steunbeleid van de overheid de werkgelegenheid dit jaar veel minder afnemen dan werd verwacht.
  • Ook in België klinken optimistische geluiden. Volgens de Nationale Bank kan de Belgische economie tegen het einde van dit jaar wellicht weer op het niveau terechtkomen van vóór de crisis. Ook het banenverlies zou mee kunnen vallen.
  • De versoepeling van de coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk worden met vier weken uitgesteld vanwege het snel stijgende aantal infecties met de deltavariant, meldt de BBC.
  • Philips roept wereldwijd drie tot vier miljoen slaapapneu- en beademingsapparaten terug. De zogenoemde Dreamstation-apparaten van de eerste generatie zijn vijf jaar of ouder en kunnen problemen geven in vochtige of warme omgevingen. Er kan schuim vrijkomen of er ontstaan gevaarlijke gassen.