Kort economisch nieuws van 2 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 2 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt maandag 2136 nieuwe positieve coronatests. Dat is bijna een halvering ten opzichte van vorige week maandag.
  • Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. Zo kunnen zij een professioneel energieadvies aanvragen met subsidie en er is geld vrijgemaakt voor te treffen maatregelen. In totaal is 28,2 miljoen euro beschikbaar. De subsidie is beschikbaar voor mkb-bedrijven met een relatief laag energieverbruik. Zij vallen niet onder de Energiebesparingsplicht.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder die in de tweede helft van augustus een afspraak heeft voor een tweede coronavaccinatie, kan vanaf deze week deze afspraak een week naar voren halen. Volgens de Rijksoverheid is er voldoende vaccin op voorraad en er is voldoende ‘prikcapaciteit’ bij de GGD om de versnelling door te voeren.
  • Door dreigende stakingen in Chili dreigt de al krappe markt voor koper verder in de problemen te komen, meldt France24. Chili is met een kwart van de wereldproductie de grootste koperproducent ter wereld.
  • Telecombedrijf Delta wil flink investeren in de aanleg van glasvezelnetwerken in met name kleinere Nederlandse plaatsen. Daarvoor heeft het bedrijf 2 miljard euro aan leningen aangetrokken. Delta wil een kwart van de Nederlandse huishouden bereiken, schrijft Tweakers.