Kort economisch nieuws van 21 juni 2021

Kort economisch nieuws van 21 juni 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt maandag 585 nieuwe coronabesmettingen, 140 minder dan zondag. Sinds 1 september waren er niet zo weinig nieuwe besmettingen.
  • De ziekenhuisbezetting is in Nederland gedaald tot onder de 500. Er liggen nu 491 coronapatiënten in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
  • In België is het gemiddeld aantal coronabesmettingen gedaald tot onder de 500 per dag, meldt de VRT. Ook het aantal opgenomen coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt snel.
  • Circa 38 procent van de Nederlanders, ofwel 6,7 miljoen mensen, heeft zich tussen 1 augustus en half april ten minste een keer op corona laten testen bij de GGD. Dat zegt het CBS. Van al de bij de GGD’s geteste personen werd 17 procent minimaal één keer positief getest.
  • Hoewel de Nederlandse maakindustrie in Europa voorop loopt in circulaire productie, dreigt de vermindering van het afval te stagneren. Om de doelstellingen voor 2050 te behalen, moet er naast aangescherpt overheidsbeleid ook meer aandacht komen voor bijvoorbeeld product design. Dat schrijven deskundigen van ING in een sectoranalayse waar het FD over bericht.