Kort economisch nieuws van 25 mei 2021

Kort economisch nieuws van 25 mei 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • De afgelopen week zijn er 25.255 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Het gaat om een daling van 28 procent in vergelijking met vorige week (35.142 besmettingen). Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is sinds zondag gedaald van 1695 naar 1681.
  • GGD GHOR Nederland, de vereniging van de 25 regionale GGD-directeuren, pleit voor een nieuwe, landelijk aangestuurde crisisorganisatie om toekomstige pandemieën of andere gezondheidscrises effectief te kunnen bestrijden. Volgens de GGD’s is de huidige structuur onvoldoende toegerust op dergelijke noodgevallen, schrijft NRC.
  • Het grootste deel van de coronapatiënten op verpleegafdelingen is momenteel tussen de vijftig en zestig jaar oud, meldt het AD. Dit is vooral door de voortgang van de vaccinatiecampagne te verklaren.
  • Shell Energy gaat in de Australische deelstaat New South Wales duurzame energie leveren, zo maakt het bedrijf bekend. Voor de bouw van een energieopslagsysteem, met een opslagcapaciteit van 100 megawatt, wordt 2 miljard euro uitgetrokken.
  • Uit een enquête onder drieduizend Belgische werknemers blijkt dat 37 procent een carrièreswitch overweegt in de komende twaalf maanden. Circa 20 procent zoekt een baan in een geheel andere sector, meldt De Tijd.