Kort economisch nieuws van 26 april 2021

Kort economisch nieuws van 26 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op maandag 6257 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 1797 minder dan zondag. De bezetting in de ziekenhuizen nam toe. Het kabinet blijft bij de voorgenomen versoepelingen.
  • De EU gaat een rechtszaak beginnen tegen AstraZeneca. De Zweeds-Britse coronavaccinproducent is volgens Europees Commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) zijn leveringsbeloftes meerdere keren niet nagekomen.
  • Philips waarschuwt dat het de productie van apparatuur om hartstilstanden te behandelen, op korte termijn mogelijk moet stoppen door het wereldwijde chiptekort. Bij de NOS doet topman Van Houten een oproep aan chipleveranciers om er voor te zorgen “dat de waardeketen voor medische apparatuur in elk geval niet in gevaar wordt gebracht”.
  • Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, pleit in De Telegraaf voor een verlenging én uitbreiding van de coronasteun. Hij roept de politiek op tot meer maatwerk voor getroffen ondernemers.
  • Volledig gevaccineerde Amerikanen mogen rond de zomer weer naar landen in de Europese Unie afreizen, zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, in The New York Times. De exacte datum is nog niet bekend, maar medio juni verwacht de VS circa 70 procent van de bevolking te hebben gevaccineerd.