Kort economisch nieuws van 29 april 2021

Kort economisch nieuws van 29 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op donderdag 7344 nieuwe coronabesmettingen, 1338 minder dan woensdag. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2704, het hoogste aantal sinds 7 januari.
  • De Belgische economie veert op: het bruto binnenlands product is in de eerste drie maanden van dit jaar 0,6 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020. Dat blijkt uit een schatting van de Nationale Bank van België. Vooral de industrie herstelt.
  • In april is de stemming onder ondernemers actief in de industrie verder gegroeid. Het CBS noteert een producentenvertrouwen van 6,5 in april, tegenover 3,4 in maart. De ondernemers zijn vooral positief over hun orderportefeuille. Sinds april 2019 zijn producenten niet zo positief geweest.
  • Met een grote meerderheid heeft het Europees Parlement het licht op groen gezet voor het coronapaspoort. De pas moet het mogelijk maken om zonder aanvullende test- of quarantaineverplichtingen door de EU te reizen, schrijft Het Parool.
  • Moderna verhoogt de productie van zijn coronavaccin. Volgend jaar wil de farmaceut drie miljard doses produceren, schrijft het FD. Dat is meer dan het dubbele van eerdere prognoses. Voor dit jaar komt Moderna uit een productie van achthonderd miljoen tot een miljard doses.