Kort economisch nieuws van 30 april 2021

Kort economisch nieuws van 30 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt vrijdag 7830 nieuwe coronabesmettingen, 515 meer dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal besmettingen.
  • In het eerste kwartaal is de economie in de eurozone met 0,6 procent gekrompen en daarmee in een recessie gekomen. De krimp is volgens Eurostat onder andere te verklaren door de vele lockdowns in EU-landen.
  • De EU heeft Apple aangeklaagd wegens machtsmisbruik in de App Store van het bedrijf. Apple zou met name muziekapps van concurrenten benadelen. Als Apple schuldig wordt bevonden kan het een boete krijgen en gedwongen worden om veranderingen in de App Store door te voeren, schrijft het AD.
  • Pfizer/BioNTech heeft bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een aanvraag ingediend voor gebruik van zijn coronavaccin vanaf 12 jaar. De twee farmaceuten zeggen dat het vaccin 100 procent effectief was tijdens een klinische test onder 2260 deelnemers van 12 tot 15 jaar in de Verenigde Staten, meldt de NOS.
  • Veel werkgevers hebben moeite om het vakantiegeld aan werknemers uit te keren, meldt BNR. Het probleem speelt met name in de sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis, zoals horeca, kleine winkels en evenementen.